33133703_1257857460983641_6488616001276477440_n

Geriatrie si Gerontologie

14 paturi

Spitalizarea de zi in contract cu CAS

1.Consultatie medic specialitate

2.Consultatie medic de recuperare (daca este cazul)

 

Geriatria este specialitatea medicala care se ocupa cu detectarea si tratarea bolilor provocate de imbatranire. Astfel geriatria alina simptomele provocat de afectiuni organice, sistemice, mentale, functionale si sociale ce afecteaza pe majoritatea oamenilor batrani.

Batranetea trebuie sa fie o perioada placuta a vietii, in care organismul sa se relaxeze si odihneasca, din pacate insa, din cauza sistemului imunitar slabit, a stresului si a problemelor acumulate de-a lungul timpului, organismul obosit si imbatranit este atacat de o multime de factori ce deterioreaza sanatatea.

Medicul specializat in geriarie are ca si scop decelarea afectinuilor pacientului si trararea lor prin metode medicamentoase sau cu ajutorul unor tehnici paleative precum, balneologia. Acesta trebuie sa efectueze un control amanuntit asupra starii de sanatate a batranului ce presupune anamneza, teste seriologice, psihologice, si alte teste pentru detectarea bolilor ce afecteaza de cele mai multe ori sistemul locomotor, cardiovascular si nervos.

Tratamentele de cele mai multe ori sunt pe termen indelungat si presupun o observatie permanenta a bolnavului care poate suferii fluctuatii in ceea ce priveste starea de sanatate. De aceea de cele mai multe ori spitalele de geriatrie dispun de saloane unde batranii pot ramane internanti o perioada lunga de timp, oferindu-le o atmosfera placuta si linistita.

In cazul afectiuniul grave medicul specialist in geriatrie va recomanda ca pacientul sa fie observat de un medicul specialist in afectiunea de care sufera batranul pentru a evita unele complicatii. Geriatria ofera solutii pentru problemele de sanatate ale celor mai varstnici pacienti, dar coexista cu celelalte ramuri ale medicinei, oferind mai mult un ajutor paleativ, unii considetand-o medicina de familie a oamenilor batrani.

Controalele periodice la geriatrie reprezinta sansa de a preveni unele boli si de ati oferi posibilitatea de a imbatrani frumos.