Spital Paliativ Venetia

Incepand cu 1 mai 2013 s-a deschis Centrul Integrat de Medicina Paliativa din Braila -  Spitalul de Paliatie Braila din str. Grivitei nr.236, spital de monospecialitate ( medicina paliativa ) cu 34 paturi, in contract cu Casa de Asigurari de Sanatate a judetului Braila.
Centrul este dotat pentru tratarea in regim de spital a bolilor cronice grave si pentru asistenta specializata (nurrsing ) pentru o categorie larga de boli cronice.
Bolnavii se pot interna cu bilet de trimitere de la medicul de familie sau de la medicul specialist.
  • Spitalul are 15 saloane de la 1 pat (1salon), 2 paturi ( 10 saloane ), 3 paturi ( 3 saloane ), la 4 paturi ( 1 salon ); fiecare salon fiind dotat cu prize de oxigen la fiecare pat, monitorizare continua , aer conditionat, televizor, frigider si baie propie (WC, dus).
  • In Spitalul Paliativ Venetia din Braila lucreaza 3 medici specialisti cu competenta in paliatie, 12 asistente, 8 infirmiere .
  • Celelalte dotari : bucatarie specifica acestor boli grave ; lift pentru bolnavii pe targa sau in scaun rulant ; lift de alimente ; curte interioara pentru bolnavi, fac din acest spital un loc in care asistenta medicala si confortul bolnavilor sa se realizeze la standarde ridicate.
Paliatia nu are rolul de a înlocui tratamentul de baza al bolilor cronice grave, ci în mod suplimentar, peste acest tratament de baza, care se prelungeste în sectia de paliatie, se trateaza sindroamele si simptomele asociate si dobândite din cauza bolii cronice. În paliatie se urmareste tratarea pacientului ca un întreg, acordându-se o mare importanta tratamentului holistic, care integreaza tratamentul medical cu sustinerea psihologica a pacientului.

Galerie foto spital

 

Sus de tot